INTERIEURVORMGEVING

AMSTERDAMSE PAREL IN ZUID

Deze waanzinnige benedenwoning met royale tuin is een parel voor het oog!

De wens van de opdrachtgevers was onder andere veel opbergruimte creƫren zonder de ruimtelijkheid te verliezen.

Je komt dan automatisch op veel maatwerk elementen uit die prachtig in de stijl van het huis zijn vervaardigd.

In de woonkamer heb ik een kamerhoge multifunctionele kast ontworpen waar ruimte is voor de tv, opbergruimte achter de dichte deuren, boekenkast, pronkkast en zelfs een klein bankje naast de haard die nu de functie van ‘pronk- plekje’ heeft gekregen. Door de hoge elementen heb ik een luchtige kast willen creĆ«ren.

De wc in de ruime entree was aan de kleine kant. Omdat de wand waar de deur in zit een dragende wand is zou verplaatsen/versterken een enorme ingreep zijn. Ik koos ervoor om een enorme kastenwand te ontwerpen en de deur van de wc naar voren te halen. Zo ontstaat er een grotere wc maar ook tegelijkertijd een kastenwand waar we heel veel opbergruimte gecreƫerd hebben.

Op Ć©Ć©n van de kinderkamers heb ik een hoogslaper ontworpen met een geĆÆntegreerd bureau. Ideaal om ruimte te creĆ«ren. Het bed heeft een degelijke trap met leuning om veilig naar boeven te kunnen. Zolang er een 1-persoonsmatras komt te liggen wordt deze stevig tegen gehouden doormiddel van een modulair nachtkastje. Wanneer er een 140 matras komt dan is het nachtkastje te verwijderen.

Fotografie: Charlotte Kap

Meer projecten

  • EEN WARME BLAUWE DEKEN
    Een prachtige blauwe tint op alle wanden die als een warme deken om je heen valt. Een waanzinnig mooi project waar we optimaal gebruik hebben gemaakt van de charmes van het huis.
  • YELLOW & PINK THE PERFECT MATCH
    Veel kleur hoeft niet per se druk te zijn! Dat bewijst dit einresultaat wel weer. Om veel van dezelfde tinten toe te passen in verschillende materialen ontstaat er een rustig maar spannend interieur.
  • SWITCH VAN WOONKAMER & EETKAMER
    In dit prachtige herenhuis hebben we de eetkamer verplaatst naar de voorzijde van de woning vanwege de fijn lichtinval. De woonkamer werd gesitueerd in het midden van de ruimte voor een cosy plekje om samen te loungen.

INTERIEURVORMGEVING

HOUTHAVENS A’DAM

Wat een gave locatie en wat een te gekke bouw hebben deze woningen in de Houthavens in Amsterdam. De architectuur is een ‘pakhuis achtige stijl met een zeer sophisticated touch’.

De bewoners vroegen mij de gehele woonetage & de master bedroom te ontwerpen.

De wens van de bewoners was een frisse look-and-feel met aardig wat contrast zonder de warmte te verliezen. Ook gaven ze aan veel groen in hun huis te willen…een ware jungle!

Doordat de buitenruimte optimaal benut moet worden met zitplekken heb ik ervoor gekozen de buitenruimte volledig met binnen te verbinden doormiddel van een binnentuin. Door de groene, matte tegel aan te brengen op de muur ontstaat er een duidelijke afbakening van functie. De groene kleur van de tegel benadrukt de functie van de binnentuin nog eens. Door hier hangplanten en bloembakken voor te plaatsen ontstaat het gevoel van de binnentuin. Door de volledige glazen pui geniet je ook vanuit de buitenruimte van al het groen.

Het behang met het zogenoemde ‘dip-dye’ motief loopt door tot aan de volgende verdieping. Doordat naast het dip-dye motief ook een linnentextuur in het behang zit voeg je warmte toe aan het geheel.

In de andere nis naast de buitenruimte heb ik een zwevend day-bed ontworpen met opberger. Het gordijn kan je dicht schuiven waardoor er een knusse plek ontstaat waar je je terug kan trekken.

Voor de master bedroom ontwierp ik een enorme kamerhoge garderobekast. De kast heeft zowel een hanggedeelte als lades met een prachtige nis om te zitten en gemakkelijk je schoenen aan te kunnen trekken. Voor de rust verfden we het plafond en de deuren in dezelfde kleur.

Fotografie: Charlotte Kap

Meer projecten

  • EEN WARME BLAUWE DEKEN
    Een prachtige blauwe tint op alle wanden die als een warme deken om je heen valt. Een waanzinnig mooi project waar we optimaal gebruik hebben gemaakt van de charmes van het huis.
  • YELLOW & PINK THE PERFECT MATCH
    Veel kleur hoeft niet per se druk te zijn! Dat bewijst dit einresultaat wel weer. Om veel van dezelfde tinten toe te passen in verschillende materialen ontstaat er een rustig maar spannend interieur.
  • SWITCH VAN WOONKAMER & EETKAMER
    In dit prachtige herenhuis hebben we de eetkamer verplaatst naar de voorzijde van de woning vanwege de fijn lichtinval. De woonkamer werd gesitueerd in het midden van de ruimte voor een cosy plekje om samen te loungen.