INTERIEURVORMGEVING

HOUTHAVENS A’DAM

Wat een gave locatie en wat een te gekke bouw hebben deze woningen in de Houthavens in Amsterdam. De architectuur is een ‘pakhuis achtige stijl met een zeer sophisticated touch’.

De bewoners vroegen mij de gehele woonetage & de master bedroom te ontwerpen.

De wens van de bewoners was een frisse look-and-feel met aardig wat contrast zonder de warmte te verliezen. Ook gaven ze aan veel groen in hun huis te willen…een ware jungle!

Doordat de buitenruimte optimaal benut moet worden met zitplekken heb ik ervoor gekozen de buitenruimte volledig met binnen te verbinden doormiddel van een binnentuin. Door de groene, matte tegel aan te brengen op de muur ontstaat er een duidelijke afbakening van functie. De groene kleur van de tegel benadrukt de functie van de binnentuin nog eens. Door hier hangplanten en bloembakken voor te plaatsen ontstaat het gevoel van de binnentuin. Door de volledige glazen pui geniet je ook vanuit de buitenruimte van al het groen.

Het behang met het zogenoemde ‘dip-dye’ motief loopt door tot aan de volgende verdieping. Doordat naast het dip-dye motief ook een linnentextuur in het behang zit voeg je warmte toe aan het geheel.

In de andere nis naast de buitenruimte heb ik een zwevend day-bed ontworpen met opberger. Het gordijn kan je dicht schuiven waardoor er een knusse plek ontstaat waar je je terug kan trekken.

Voor de master bedroom ontwierp ik een enorme kamerhoge garderobekast. De kast heeft zowel een hanggedeelte als lades met een prachtige nis om te zitten en gemakkelijk je schoenen aan te kunnen trekken. Voor de rust verfden we het plafond en de deuren in dezelfde kleur.

Fotografie: Charlotte Kap

Meer projecten

  • KLASSIEK HERENHUIS DEN HAAG
    Wat een geluk dat deze klant bij de bezichtiging door ‘wat zaken’ heen kon kijken! Alles in de gehele woning moest onder handen genomen worden met respect voor de authentieke details.
  • KLEURRIJKE JAREN ’30 WONING
    Het interieur van een prachtig jaren ’30 hoekhuis in Utrecht ontwerpen……daar zeg je geen nee tegen!
  • MULTIFUNCTIONELE KAST OP MAAT
    Een multifunctionele maatwerkkast! Veel opbergruimte en een logeerbed in één! Praktisch en esthetisch een parel voor het oog! Opgeruimd staat netjes!