BLOG

Cirkel op de muur tekenen

Wil je een cirkel op je muur schilderen? Hoe doe je dit op een makkelijke manier zonder dat het uren werk kost!

> Schaar
> Meetlint
> Tape
> Potlood & gum (bij voorkeur wit, een gekleurde kan vlekken achter laten)
> Touw

STAPPENPLAN


> Bepaal waar je de cirkel wil hebben. Midden op een wand hoeft niet altijd het beste resultaat te geven. Kijk eens naar de lamp die je in een kamer hebt hangen. Het geeft een heel gaaf effect om deze als uitgangspunt te gebruiken en de hoogte van de lamp als midden van de cirkel aan te houden.

> Zet een stip op de muur, dit wordt de kern van je cirkel.

> Bepaal hoe groot je de cirkel wil hebben. Wanneer je een cirkel met een diameter van 100 cm wil moet je een touwtje van 50 cm afknippen. Zorg dat je het touwtje iets ruimer afknipt omdat er nog een lusje en een knoopje in moet komen.

> Aan één kant van het touw maak je een lusje waar je potlood in kan en aan de andere kant maak je een klein knoopje dat achter je tape kan blijven haken. (Touwtje wil nog wel eens onder je tape vandaan schieten)

> Plak het touwtje met de kant van het knoopje op de middenstip van de cirkel vast.

> plaats je potlood in het lusje en klem het touwtje tussen je vingers en het potlood om verschuiving te voorkomen. Probeer nu in één keer de cirkel te tekenen. Gaat het even mis, geen punt………. daar is het gummetje voor!

> Beslis of je een hele strakke cirkel wil of dat het wel een beetje nonchalant mag zijn. In het eerst geval zou ik de buitenrand van de cirkel met schilderstape afplakken. In het tweede geval kan je gelijk met verf aan de slag!

> Pak een wat dunnere kwast waarmee je de verf tegen de potloodlijn aanbrengt. Je schildert dus eerst de buitenste rand van de cirkel. Daarna kan je met een rollertje of bredere kwast de rest van de cirkel vullen. ‘Kind kan de was doen!’

Tip! Probeer de potloodlijn niet te dik te tekenen, zo is het ook weer makkelijker te verwijderen wanneer het fout gaat.

Meer blogs

  • KLEUR VAN 2020
    September is altijd een spannende maand in o.a. interieurland. Nieuwe collecties worden gelanceerd en zo ook de nieuwe kleur trends.
  • KLEUREN KIEZEN IN JE INTERIEUR
    Wanneer je gaat verhuizen of verbouwen krijg je de mogelijkheid helemaal van scratch af aan te beginnen, h e e r l i j k.
  • CIRKEL OP DE MUUR TEKENEN
    Wil je een cirkel op je muur schilderen? Hoe doe je dit op een makkelijke manier zonder dat het uren werk kost!