BLOG

Kleur van 2020

September is altijd een spannende maand in o.a. interieurland. Nieuwe collecties worden gelanceerd en zo ook de  nieuwe kleur trends. Waar we het in de mode vooral moeten hebben van alle mogelijke kleuren paars (van magenta tot blauw violet) hebben we in interieurland een gekke ontwikkeling. 

Waar we, dacht ik, in 2019 de lichte tonen achter ons lieten als hoofdkleur en er ruimte kwam voor wat zwaardere aardse tinten krijgen we in 2020 een renaissance van 2017.

Verfmerk ‘Clare’ (niet in NL te verkrijgen) kwam in mei al met ‘Frozen’, een lichtblauwe toon die je doet bevriezen. Een brave keuze die gekozen is op basis van een enquête onder de eindgebruiker……tja dan krijg je geen vlammende,spannende outcome. Die had je van verre aan kunnen zien komen! 

En dan was het deze week de taak aan Flexa om haar kleur te lanceren. Vol smart zat ik te wachten om vervolgens aardig gedesillusioneerd terug aan het werk te gaan. Daar was ‘Tranquil dawn’ geboren.  Heeft hier nu een team van kleurspecialisten van het Global Aesthetic Center, internationale designexperts en architecten dagen op zitten broeden? Het eerste wat het in mij oproept is ‘Hey, is dat niet de kleur van 2017?, Early dew, maar dan wat lichter……’. 

Je hoort het al…ik ben niet geheel geïnspireerd. Ik ben ook niet geheel te neer geslagen want wanneer je ‘Tranquil dawn’ in de paletten, die samen zijn gesteld, ziet is het een fijne basiskleur die je prima in plaats van wit kan gebruiken. Mijn conclusie…..de Flexa-kleur van 2020 is een prima ‘bij-kleur’ maar als hoofdkleur is het voor mij niet spannend en warm genoeg om een fijn nest te creëren. 

Meer blogs

  • INDELINGSPLATTEGROND
    Wil jij aan de slag met de indeling van je (nieuwe) huis? Bedenk eerst welke functies je wil uitoefenen in de ruimte en ga vervolgens schuiven met de meubels op de plattegrond van de desbetreffende ruimte om de meest optimale indeling te maken!
  • KEUKEN OP MAAT
    Bij een standaardkeuken ben je gebonden aan standaard afmetingen van de kasten. Wil je graag diepere kasten, kamerhoge kasten, een hoger werkblad of een materiaal die exact past bij de rest van je interieur dan kom je al gauw bij maatwerk uit. Ronde vormen en andere prachtige prachtige modellen zijn vaak ook alleen te vervaardigen doormiddel van maatwerk!
  • KLEUR VAN 2020
    September is altijd een spannende maand in o.a. interieurland. Nieuwe collecties worden gelanceerd en zo ook de nieuwe kleur trends.