BLOG

Kleur van 2020

September is altijd een spannende maand in o.a. interieurland. Nieuwe collecties worden gelanceerd en zo ook de  nieuwe kleur trends. Waar we het in de mode vooral moeten hebben van alle mogelijke kleuren paars (van magenta tot blauw violet) hebben we in interieurland een gekke ontwikkeling. 

Waar we, dacht ik, in 2019 de lichte tonen achter ons lieten als hoofdkleur en er ruimte kwam voor wat zwaardere aardse tinten krijgen we in 2020 een renaissance van 2017.

Verfmerk ‘Clare’ (niet in NL te verkrijgen) kwam in mei al met ‘Frozen’, een lichtblauwe toon die je doet bevriezen. Een brave keuze die gekozen is op basis van een enquête onder de eindgebruiker……tja dan krijg je geen vlammende,spannende outcome. Die had je van verre aan kunnen zien komen! 

En dan was het deze week de taak aan Flexa om haar kleur te lanceren. Vol smart zat ik te wachten om vervolgens aardig gedesillusioneerd terug aan het werk te gaan. Daar was ‘Tranquil dawn’ geboren.  Heeft hier nu een team van kleurspecialisten van het Global Aesthetic Center, internationale designexperts en architecten dagen op zitten broeden? Het eerste wat het in mij oproept is ‘Hey, is dat niet de kleur van 2017?, Early dew, maar dan wat lichter……’. 

Je hoort het al…ik ben niet geheel geïnspireerd. Ik ben ook niet geheel te neer geslagen want wanneer je ‘Tranquil dawn’ in de paletten, die samen zijn gesteld, ziet is het een fijne basiskleur die je prima in plaats van wit kan gebruiken. Mijn conclusie…..de Flexa-kleur van 2020 is een prima ‘bij-kleur’ maar als hoofdkleur is het voor mij niet spannend en warm genoeg om een fijn nest te creëren. 

Meer blogs

  • KLEUR VAN 2020
    September is altijd een spannende maand in o.a. interieurland. Nieuwe collecties worden gelanceerd en zo ook de nieuwe kleur trends.
  • KLEUREN KIEZEN IN JE INTERIEUR
    Wanneer je gaat verhuizen of verbouwen krijg je de mogelijkheid helemaal van scratch af aan te beginnen, h e e r l i j k.
  • CIRKEL OP DE MUUR TEKENEN
    Wil je een cirkel op je muur schilderen? Hoe doe je dit op een makkelijke manier zonder dat het uren werk kost!