BLOG

KEUKEN OP MAAT

De eerste vraag die ik krijg, wanneer ik tijdens een intake bij het onderwerp ‘keuken’ ben aangekomen, is; ‘Wat kost een maatwerk keuken?’ 

 Ik snap de vraag heel goed want wanneer je je een beetje verdiept in ‘maatwerk-land’ dan weet je dat dit al gauw op kan lopen tot een aardig bedrag. 

 Om jullie gelijk van een antwoord te voorzien …..zou ik zeggen 

€ 17.000,00 euro voor een goeie basis keuken. Hier zitten materiaalkosten en montagekosten bij in. Het werkblad en de apparatuur worden los berekend en ook de keuze van het materiaal kan natuurlijk enorm in prijs verschillen. 

Haak nu nog niet gelijk af bij het lezen van bovenstaande bedrag want er is nog zoveel meer te vertellen over een maatwerk keuken!  

Bij een standaardkeuken ben je gebonden aan standaard afmetingen van de kasten. Wil je graag diepere kasten, kamerhoge kasten, een hoger werkblad of een materiaal die exact past bij de rest van je interieur dan kom je al gauw bij maatwerk uit. Ronde vormen en andere prachtige prachtige modellen zijn vaak ook alleen te vervaardigen doormiddel van maatwerk!

 Mijn pleidooi is helemaal niet dat een ‘standaard’ keuken niet goed is, want tegenwoordig zijn er binnen de ‘standaarden’ heel wat varianten mogelijk, maar een geheel passende keuken wordt het niet. 

Het traject van het ontwerpen van een maatwerk keuken zorgt ervoor dat alle wensen en eisen verwerkt kunnen worden in een esthetisch, functioneel keukenontwerp. Heb je schuine wanden, ongewenst leidingwerk in het zicht of ingewikkelde hoeken in je keuken? Doormiddel van het maatwerk omzeil je deze uitdagingen in een handomdraai! Ook hoeft er hierdoor geen gebruik gemaakt te worden van zogenaamde ‘passtukken’, nee alles sluit gewoon netjes aan!  Wat ik zelf ook altijd een aantrekkelijke gedachten vind is dat een ‘maatwerk ontwerp traject’ het effect heeft van een ‘One Stop Shop’. Van ontwerp tot plaatsen, alles is bij 1 partij belegd.

Hoe verloopt zo’n ‘maatwerk ontwerp traject’? Tijdens een intakegesprek bespreken we alle wensen en eisen van jullie toekomstige droomkeuken. Denk hierbij aan; welke apparatuur er in de keuken gewenst is om tijdens het ontwerpen rekening mee te houden, losse afvalemmers, licht verwerkt in de kasten, grepen, greeploos of elektrisch, hoogte van het werkblad en zo kan ik nog wel even doorgaan!  

Tijdens het ontwerp proces spar ik met mijn vaste meubelmaker over mijn ontwerp en zorg ik dat ik een offerte ontvang van hen om je inzicht te geven in de exacte investering. 

Tijdens de presentatie vertel ik je alles over het ontwerp en de keuzes die ik gemaakt heb. Ik laat je de materialen van de frontjes, kleuren, tegels voor een eventuele backsplash zien en voelen. Uiteraard is deze presentatie ook bedoeld om eventuele aanpassingen te doen op het ontwerp. Zo ontstaat in co-creatie jouw droomkeuken. 

Bovenstaande traject geldt voor al het maatwerk wat ik voor je ontwerp! Denk hierbij aan multifunctionele tv kasten, boekenkasten, dressoirs, garderobekasten. 

Geïnteresseerd? Bel mij gerust voor de mogelijkheden 06 14 89 14 18

 

Meer blogs

  • INDELINGSPLATTEGROND
    Wil jij aan de slag met de indeling van je (nieuwe) huis? Bedenk eerst welke functies je wil uitoefenen in de ruimte en ga vervolgens schuiven met de meubels op de plattegrond van de desbetreffende ruimte om de meest optimale indeling te maken!
  • KEUKEN OP MAAT
    Bij een standaardkeuken ben je gebonden aan standaard afmetingen van de kasten. Wil je graag diepere kasten, kamerhoge kasten, een hoger werkblad of een materiaal die exact past bij de rest van je interieur dan kom je al gauw bij maatwerk uit. Ronde vormen en andere prachtige prachtige modellen zijn vaak ook alleen te vervaardigen doormiddel van maatwerk!
  • KLEUR VAN 2020
    September is altijd een spannende maand in o.a. interieurland. Nieuwe collecties worden gelanceerd en zo ook de nieuwe kleur trends.