BLOG

INDELINGSPLATTEGROND

Wil jij aan de slag met de indeling van je (nieuwe) huis? Bedenk eerst welke functies je wil uitoefenen in de ruimte en ga vervolgens schuiven met de meubels op de plattegrond van de desbetreffende ruimte om de meest optimale indeling te maken!

Heb je nog geen plattegrond vanuit de bouw teken dan eerst je eigen plattegrond op schaal!

Het tekenen van een plattegrond doe je altijd op schaal. Op schaal tekenen is het naar verhouding aanpassen van maten ten aanzien van de originele maat. Dit doe je uiteraard omdat een ruimte gewoonweg niet op een A3’tje past (;

Voor de grote ruimten in een woonhuis, denk hierbij aan de woonkamer, gebruik je schaal 1:50. Voor de kleinere ruimten, toilet en badkamer, gebruik je schaal 1:20. Deze verhouding mag je naar wens aanpassen maar er vanuitgaande dat je op een A3 werkt krijg je de tekening mooi op het gehele vel.

mmmmh hoe werkt dat ook al weer, dat ‘op schaal tekeneken’? Dit betekent dat bij schaal 1:50, 1 cm op de tekening 50 cm in het echt is!

Je start het tekenen op een kladje waarbij je grof de vorm van de ruimte tekent met alle inhammen, koven, kachels, haarden, ramen en deuren e.d. meegenomen. Maak je niet druk dit hoeft geen kunstwerk te zijn als het maar alle elementen bevat waar jij rekening mee moet houden. Vergeet de draairichting van deuren en ramen niet! Op dit kladje noteer je vervolgens alle bijbehorende maten.

Om het je gemakkelijk te maken kan je hier meubeltjes uitprinten op een A3! Knip de meubels uit die jij in je ruimte wenst en zo kan je schuiven totdat je de meest optimale ruimte hebt gecreëerd!

Het creëren van de indelingsplattegrond is maar een klein onderdeel van je totale ontwerp plan. Wil je alle stappen doorlopen om tot een goed doordacht en persoonlijk interieur te komen kijk eens naar mijn online cursus ‘LEW interieur college’

Meer blogs

  • INDELINGSPLATTEGROND
    Wil jij aan de slag met de indeling van je (nieuwe) huis? Bedenk eerst welke functies je wil uitoefenen in de ruimte en ga vervolgens schuiven met de meubels op de plattegrond van de desbetreffende ruimte om de meest optimale indeling te maken!
  • KEUKEN OP MAAT
    Bij een standaardkeuken ben je gebonden aan standaard afmetingen van de kasten. Wil je graag diepere kasten, kamerhoge kasten, een hoger werkblad of een materiaal die exact past bij de rest van je interieur dan kom je al gauw bij maatwerk uit. Ronde vormen en andere prachtige prachtige modellen zijn vaak ook alleen te vervaardigen doormiddel van maatwerk!
  • KLEUR VAN 2020
    September is altijd een spannende maand in o.a. interieurland. Nieuwe collecties worden gelanceerd en zo ook de nieuwe kleur trends.