BLOG

Huis verkopen – Styling tips & tricks

Sta je op het punt je huis te verkopen? Ik geef je tips om je huis ‘verkoop klaar’ & ‘bezichtiging proof’ te maken.

VERKOOP KLAAR – ‘Een huis verkoop je voor 75% via de foto’s, styling is hierbij van essentieel belang.’

> Vraag een interieur stylist om advies. Door gewenning zie je bepaalde zaken niet meer zoals iemand die de woning voor de eerste keer bezichtigt.

> Creëer ruimte door overbodige spullen weg te halen. Denk hierbij aan stapels tijdschriften op de vloer, wasmanden, eventueel speelgoed en te veel jassen aan de kapstok.

> Muren die wit zijn verkopen beter dan je eigen voorkeurskleur te behouden. Een emmer latex doet wonderen en geeft de koper het gevoel zonder iets te doen het huis te kunnen betrekken.

> Plaats een bos bloemen op de tafel, fruit in de fruitmand en kaarsen in kandelaars. Deze kan je voor iedere foto hergebruiken door ze gewoonweg te verplaatsen! Planten zijn sowieso een aanrader.

> Laat natuurlijk licht zoveel mogelijk binnen, dus raambekleding open.

> Kopers willen leefruimte zorg ervoor dat rommelzolders/kamertjes verdwijnen en omgetoverd worden tot logeer- of werkkamer. Mis je hiervoor meubels denk er eens aan om iets te huren.

> Neem een fotograaf in de hand met ervaring op het gebied van interieur fotografie. Vaak heeft je makelaar een vaste fotograaf waar hij mee werkt. Wil je de kosten iets drukken, benader een student van de foto academie eens. BEZICHTIGING PROOF – ‘Een eerste indruk maak je maar één keer.’

> Haal vuilnis weg ook bij de voordeur & in de tuin.

> Poets Ramen en kozijnen & zorg voor een fijn doorkijkje met wat planten. > Plaats een plantenbak bij de voordeur voor een warm en verzorgd welkom.

> Zorg dat je woning opgeruimd is, haal persoonlijke taferelen weg. Vervang familiefoto’s door aantrekkelijke, algemene afbeeldingen. Tijdschriften beschikken over mooie beelden die hier geschikt voor zijn!

> Zuig waspoeder op voordat je begint met zuigen zo verspreid zich een fijne geur. Ook geurstokjes in de wc doen wonderen. Kies een neutrale geur om niemand af te schrikken.

> Heb je een huisdier, breng deze tijdens bezichtigingen ergens anders onder. Zet een kattenbak tijdelijk in de schuur.

> Kruidenplantjes in de keuken brengt leven in deze, vaak, steriele ruimte.

> Ramen open voor bezichtiging, aangename temperatuur, bakgeur van taart is cliché maar geeft de kijker toch echt het gevoel van thuiskomen. > Ruim niet alleen de zichtbare ruimtes op maar besteed ook aandacht aan inhoud kasten. Haal de Franse kazen voor de bezichtigingen uit de koelkast!

> Je auto is een fantastische, tijdelijke opbergplek voor al je overbodige spullen! Niet alles past in je bolide, denk eens aan PickupBox voor tijdelijke opbergruimte voor je huis!

Meer blogs

  • INDELINGSPLATTEGROND
    Wil jij aan de slag met de indeling van je (nieuwe) huis? Bedenk eerst welke functies je wil uitoefenen in de ruimte en ga vervolgens schuiven met de meubels op de plattegrond van de desbetreffende ruimte om de meest optimale indeling te maken!
  • KEUKEN OP MAAT
    Bij een standaardkeuken ben je gebonden aan standaard afmetingen van de kasten. Wil je graag diepere kasten, kamerhoge kasten, een hoger werkblad of een materiaal die exact past bij de rest van je interieur dan kom je al gauw bij maatwerk uit. Ronde vormen en andere prachtige prachtige modellen zijn vaak ook alleen te vervaardigen doormiddel van maatwerk!
  • KLEUR VAN 2020
    September is altijd een spannende maand in o.a. interieurland. Nieuwe collecties worden gelanceerd en zo ook de nieuwe kleur trends.